
Film i skolen:
Film er et fantastisk medium som gir mange muligheter der alle elevene kan få sette sitt personlige preg. Selve filmprosjektet kan gjøres til en del av et tverrfaglig prosjekt der alle fag og faglærere er involvert. Elevene kan også deles i grupper ettersom hva de har lyst til å jobbe med f.eks. drama, research etc. Poenget er at i etterkant skal alle elvene vite hvordan en filmproduksjon foregår, samt å ha følelsen av å ha bidratt til den ferdige filmen.
Kursholdere: Kim Edwin Jektvik, John Magnus Holm
Læring i praksis:
Elevene får gjennom møte med lokale filmskapere lære om manus og idéutvikling, kjennskap til film som uttrykk, lære å se og analysere filmklipp og får prøve seg som filmskapere. Workshopen kan vare fra 1 til 2 uker, og alle elevene får delta i prossesen med å lage film. Elevene får også kjennskap til digital redigering.
Noen av våre kunder:

Undervisning i film:
Valg av sjanger:
Vi har valgt å bruke dokumentarfilm som sjanger for vår undervisning. Rett og slett fordi en dokumentarfilm kan inneholde absolutt alt, og gir mulighet for at hver enkelt elev kan få sette sitt preg. Her kan man kombinere bruken av gamle og nye video-opptak, fotografier, tegninger, dans og drama.

Slik er kurset lagt opp:
I valg av dokumentarfilmens tema bør klassestyrer i sammen med klassen velger tema f.eks om noe fra en skoleoppgave som elevene har jobbet med en stund i forrveien og kan mye om.
Del 1: Historiefortelling på film
Kim Edwin Jektvik forteller hvordan en film bygges opp, og viser en films vei fra idé til ferdig resultat. Elevene får også en innføring i hvordan en dokumentarfilm kan lages og de får et innblikk i teknikker og muligheter.
Del 2: Idéutvikling & manus:
Elevene deles inn i grupper på 5 og hver gruppe skal skrive ned ideer på elementer i filmen f.eks. hvem skal intervjues, skal noe dramatiseres, hva skal dramatiseres, trengs det illustrasjoner, hva slag illustrasjoner osv. Dette arbeidet kan ta en god stund.
Etterpå skal 1 elev fra hver gruppe lese opp ideene for de andre i klassen, og sammen avgjøre hvilke av de gode ideene de skal ta med seg videre i prosessen. Etter endt diskusjon skal manuset utarbeides.
Når manuset er skrevet og alle vet hva som skal gjøres deles elevene opp i grupper eller team som vi kaller det. hvert team skal ha sin funksjon i filmprosessen. Hvor mange team som trengs varierer fra prosjekt til prosjekt. men som hoved regel skal det være et illustrasjonsteam, filmteam og et redigeringsteam. I tillegg kan det være et dramateam og researchteam alt etter som hvor stort prosjektet er.
Del 3: produksjonen
Selve produksjonen av filmen skal utføres av elevene selv gruppevis. teamene kan godt rulere på oppgavene slik at alle får prøvd seg, Arbeidet utføres i tett oppfølging av kursholdere.
Hver dag starter med et morgenmøte der dagens mål settes for hvert team.
Utstyr som behøves:
1. en stk. PC pr. gruppe - Windows XP eller nyere. (Vi har den nødvendige programvaren)
2. et kamera pr.gruppe. ( Vi kan suplere i tilfellet skolen ikke har nok til alle.)

Undervisning i animasjon
Elevene får et nært møte med lokale filmskapere. Elevene lærer om manus og idéutvikling, får kjennskap til animasjon som uttrykk, ser og analyserer filmklipp og får deretter prøve seg som filmskapere. Workshopen varer fra 1 til 3 dager, og alle elevene får delta i prossesen med å lage egne filmer. Elevene får kjennskap til digital redigering.
Kursholdere: Kim Edwin Jektvik, John Magnus Holm
Slik er kurset lagt opp:
Del 1: Historiefortelling på film
Kim Edwin Jektvik forteller hvordan en film bygges opp, og viser en films vei fra idé til ferdig resultat.
Del 2: Idéutvikling:
Klassen deles i grupper hver gruppe på tre-fire elever.
I samarbeid med filmskaperne skal elevene komme frem til sine egne filmidéer og utvikle dem til kortfilm-manus.
Del 3: Animasjonsfilm
Elevene får så en innføring i hvordan animasjonsfilm fungerer, hvordan en slik film lages og de får et innblikk i teknikker og muligheter. Deretter lager elevene sine egne korte animasjonsfilmer av sine egne idéer med veilleding..
Utstyr som behøves:
1. en stk. PC pr. gruppe - Windows XP eller nyere. (Vi har den nødvendige programvaren)
2. et kamera pr.gruppe. ( Vi kan suplere i tilfellet skolen ikke har nok til alle.)